KRISTENSENS BOLIGHISTORIE

Hjem

Kristensens bolighistorie handler om en almindelig dansk families boligvalg og boligliv igennem fire generationer. De fire generationer har haft meget forskellige vilkår. De to ældste generationer var arbejdere eller underordnede funktionærer, som levede og valgte boliger i de trange tider før og lige efter henholdsvis første og anden verdenskrig. De to yngste generationer har uddannet sig ind i middelklassen i de gunstige tider fra 1960erne og frem til i dag. Men drømmen om eget hus har været fælles for alle fire generationer. Det har også været fælles, at alle fik realiseret husdrømmen før eller senere i livet.

Bogen sætter denne typiske danske boligkrønike ind i de økonomiske, sociologiske og politiske rammer, som har præget de hundrede års historiske udvikling fra 1910 til nutiden. Især boligpolitikkens udvikling – og afvikling – samt de store træk i byudviklingen og byplanlægningen gennemgås som rammebetingelser for ikke bare familien Kristensens boligvalg, men for alle danskeres boligvalg og boligliv.

Bogen er rigt illustreret. Den rummer en systematisk fotografisk gennemgang af arkitekturen i de hundrede års forskellige boligtyper. Dertil kommer en række billeder af familien Kristensens boligliv og boliger.

Til slut i bogen diskuteres de sandsynlige udviklingstræk på boligmarkedet og for de forskellige boligformer i de kommende årtier. I kapitlet gives der også et bud på fremtidens boligliv for de nulevende generationer.

Forfatterens forudsætning for at skrive de hundrede års mere objektive bolighistorie er næsten halvtreds års arbejde med by- og boligforskning – kun afbrudt af kortere perioder som u-landsekspert og ministeriel embedsmand.

Bogens målgruppe er helt bredt andre boligejere, som synes at udviklingen i vore byer og af vore boliger er interessant, dels andre forskere og studerende, politikere og embedsmænd, som gerne vil have et let læst og rigt illustreret overblik over de hundrede års bolighistorie.

Bogen er udgivet af Hans Kristensen og Bolius med støtte fra Realdania og kan bestilles eller downloades på http://shop.bolius.dk/kristensens-bolighistorie-fire-generationers-boliger-191020-p-24.html